2009. szeptember 9., szerda

Jelentés a kertből

A felújítás mellett a kiskert háttérbe szorult, leginkább csak a termések begyűjtésére futotta időnkből/erőnkből. Az uborkából az utolsó darabokat szedtük le, azok is elég aprók voltak. A paradicsom és a paprika most kezd érni. Főleg paradicsomból lesz szép termés, ha beérik. A kukoricáról egy ebédre való gyűlt össze. Hátra van még a hagyma és a krumpli felszedése, és az augusztus elején ültetett babból is várunk még egy adag termést.
A szilvát és a körtét folyamatosan szedtük. A szilvából lekvár lett, a körte pedig egy hordóban érik. Megmutatták magukat a gaz között talált szőlőtövek is. Az egyik kék, a másik pedig fehér csemege szőlő.
Az előkertben szépen virít a dália, és kinyílt még két szál elkésett kardvirág is. Ezeket végül egy-egy szeretett hölgy kapta.

3 megjegyzés:

Annamarie írta...

De jó nektek, hogy ennyi mindenetek van a kertben! Nálunk tiszta agyag a föld, ha majd veteményezni szeretnék, akkor termőföldet kell hozatnunk. De egyelőre - még ha jó földünk is lenne - 312 km távolságból lehetetlen vállalkozásnak tűnik az, hogy veteményezzünk, gondozzuk... de majd ha már ott lakunk!!!! :-)

porta írta...

A veteményes helyén régen is az volt (csak a gazokat kellett eltávolítani), talán ezért jó itt a föld. Egyelőre nem nagy, de többet nem is tudnánk rendben tartani. Talán egy-két olyan növénnyel kellene kezdenetek, ami nem igényli az állandó gondozást.

Csillagos írta...

Kedves Porta, ha gondolod, te is csatlakozz a "játékomhoz". Megtisztelnél vele. Szép napot!