2012. október 14., vasárnap

Kerti munkák

Mostanában olyanok vagyunk, mint a hangyák: sorban hordjuk be a földről a téli eleséget a pincébe, kamrába. A krumplit már régebben kiszedtük. A hétvégén pedig Robira bíztuk, hogy kapálja fel a helyét. Szerencsére most már esett egy kicsit, így a talaj kicsit lazább, és nem porzott. Itt a leggyengébb a kert a földje, ezért jövőre lucerna kerül ide.

Tavasszal még a paprika palántákat mutattam be, most pedig a különböző paprikákat szüretelhetjük. Ez a macska paprika viszont identitás zavarban szenved, mert most kezdett virítani. A mellette lévő tőről azonban már szedjük az érett paprikát.
Eredetileg csak csemege paprikát akartunk ültetni, a természet (vagy a méhecskék) azonban beleszólt. Most vegyesen van csemege és csípős, ami olykor bizony kellemetlen meglepetést tud okozni. Az egyik vödörbe a csemegét tettük, ...
... a másikba pedig a csípőset.
Szedtünk még sóskát, salátát és a maradék szőlőt is.
A virágoskertben a kardvirág nagyon későn virított, ezért csak most jutottunk oda, hogy a gumókat kiszedjük, és felássuk a területet. A kardvirágból nagyon kevés maradt meg, a dáliák pedig teljesen eltűntek. A tavaszi hagymásokat még nem is tudtuk elültetni. Az innenső szögletben a kis karó az ásás közben előkerült tulipán hagymát jelzi.

3 megjegyzés:

Annamarie írta...

Nálunk is időzavarban vannak a paprika-paradicsomtövek. Valamelyik még csak most virágzik... Amúgy nálunk a number one a paprika lett, paradicsomunk semmi nem lett, paprikánk viszont annál több.

porta írta...

Mi egy kicsit jobban állunk: rengeteg zöld paradicsomunk van. :-)

Annamarie írta...

Az nagyon jó! Isteni zöld paradicsom lekvárt lehet belőle főzni, ízében üti a fügelekvárt. Nekem már a töveken zölden megfoltosodott, aztán megrohadt, így az idén egész nyáron úgy vettük a paradicsomot, ráadásul lekvár nélkül maradtunk.