2011. augusztus 8., hétfő

Második nekifutás

A múlt héten az eső miatt nem sikerült, most megpróbáltuk újra. A múlt héten úgy mentünk a portára, hogy bicajt is vittünk magunkkal. A tervünk az volt, hogy most békén hagyjuk a gazokat, és biciklivel felderítjük a környéket. Az első alkalommal a folyó felé indultunk, de a dombtetőre érve azonban elriasztott a hegyek feletti tömény fekete felleg. Bölcs belátással inkább a másik irányt választottuk. Szerencsére itt az utakon nincs nagy forgalom, kényelmesen lehet biciklizni erre is, meg arra is. Este pedig kürtős kalács sütésével foglalkoztunk, bár ez a program igencsak elhúzódott, mert sokára lett megfelelő a parázs. De sebaj, mert közben teljesen kiderült, és a csillagos ég pazar látvány volt.
Másnap már tényleg a folyó tettünk egy kiadós túrát. Ekkor már némileg elegünk is lett a szép időből, a nap nagyon erősen tűzött. A túra után jól is esett a pincében ránk váró sör.
Így pótoltuk be a múlt héten elmaradt nyaralást.

1 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Nekünk két-három éve sikerült a környéketekről (és a mienkről is) szóló nagyon jó kis térképeket beszerezni. Így sokkal könnyebb a vidék felfedezése.
Bizony, most már nagyon meg kell becsülni a "nyaralós" napokat és alaposan ki is kell használni!