2011. augusztus 2., kedd

Két eső között

Nyári terveinkben előkelő helyen szerepelt az, hogy huzamosabb időt töltsünk a portán, és a munka mellett nyaraljunk is. Úgy, mintha máshol lennénk. Úgy, mint egy vendégházban, ahol nem a kerttel, meg a felújítással foglalkozunk, hanem elsősorban a pihenéssel. Egy ilyen nyaralásba persze a gazolás és locsolás is belefér, nem szólva a termények begyűjtéséről. De az is, hogy elmegyünk biciklizni, leülünk a folyóparton, vagy egyszerűen beletemetkezünk egy jó könyvbe.
Most megpróbáltuk, és nem sikerült. Esőben biciklizni nem jó, két napnál többet aludni nem tudunk. Szégyenszemre megfutamodtunk.


Aztán, hogy szünet támadt az esőben, a növények éppen nem lucsognak és a földre is rá lehet menni, gyorsan megszálltuk a portát, és nyírtunk, kaszáltunk, gyomláltunk meg begyűjtöttünk. A gyümölcsfák alatt le kellett kaszálni a gazt, mert már hull a szilva a fáról. A ház elől pedig csak azért, hogy rendesebb legyen. És délutánra tényleg rendesebben is nézett ki a kert: lenyírva, lekaszálva, kigazolva. És még szilvát is szedtünk, két vödörnyit.

1 megjegyzés:

kovtama írta...

Hát igen. otthon nyaralni tuti nem lehet, ezt mi is mindig megtapasztaljuk. mert tuti akkor nő jobban a fű és akkor érik be éppen az összes gyümölcs. :) szépek a képek, remélem azért pihenni is tudtok vagy pihentetek már azóta.:)