2010. október 10., vasárnap

Ragyogó idő

Az elmúlt hétvége olyan szép idővel ajándékozott meg minket, amelyben már régen volt részünk.
Igaz, hogy hajnalban már deres volt a fű, de a dér hamar eltűnt, és a harmatot is gyorsan felszárította a nap. Az égen felhő alig volt, és ha megjelent egy-egy, az is csak azért, hogy az eget még szebbé tegye. Olyan idő volt, amikor jólesik kószálni erdőn-mezőn, amikor a napsütés már nem izzasztó, de kellemesen melengető, amikor érdemes felmászni egy-egy kiugró magaslatra, mert messze belátni a tájat.
Olyan idő volt, amikor öröm dolgozni a kertben, mert a nyári munka gyümölcseivel telnek a vödrök, ládák. Olyan idő volt, amikor a megpihenéshez már nem a falomb árnyékát választja az ember, hanem szívesebben időz a napsütéses teraszon, amikor jól esik a sör, de még jobb a pince hűvös borát kortyolgatni, lassan, komótosan, a kortyok előtt megcsodálva a poháron átcsillanó fényt, amikor beszélgetés közben a nyári kalandok emlékei bukkannak fel, miközben az ember tekintete újra és újra a távoli hegyek karéján állapodik meg.
Olyan idő volt, amikor a nap aranysárgára és rőtvörösre színezi a fákat, és egy-egy levél szinte szemérmesen válik meg az ágtól, hogy lágyan lebegve érjen földet. Olyan idő volt, amikor felragyog a táj, a kert az őszi fényben, és a körülöttünk lévő apró tárgyak is új életre kelnek.
Ilyen idő volt, amikor megleltem ezt a képet:

7 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Becherovkaaaa!! De régen üresen állhat már :))

porta írta...

Melyik? A nagy zöld? Tudatlan vagyok ebben a témában, de az biztos, hogy ezt az üveget is örököltük a másik ezerrel együtt. Csak azok töröttek voltak, és a szemétben végezték.

csakBea írta...

Igen, igen, az ilyen időt szeretem én is :)

L írta...

A műanyag kupakos az nem higítós üveg? Akkor nem illik a képbe...

Anikó írta...

A mogyoróbokrocska túlélte mind a két árvizet, jöhettek érte. Tudod, Pannihoz Aprajafalván?!

porta írta...

Kedves L! Micsoda szemed van! Ez is az örökségünk része, és nem akartam csakúgy kidobni a kukába, a megfelelő helyre elvitele meg még elmaradt.
Panni! Köszönettel megyünk érte. Talán most szombaton, ha jó idő lesz.

Messzenéző Minyon írta...

Igen, a nagy zöld :))