2010. május 2., vasárnap

Virágok

Ha tavasz, akkor a téma a virágok. És szerencsére a portán egyre több a virág. A kora tavaszi virágokról már volt szó, most a később nyílók közül válogattam.
Az orgona bokrok a kerítés mellett, az utca felől nyújtanak némi védelmet. A bokrok fölkopaszodtak, virág pedig csak elérhetetlen magasságban volt rajtuk. Fiatalításukra erőteljesen visszavágtuk az ágakat. Annyira, hogy a szomszéd bácsi csak a fejét csóválta, hogy ebből már nem nagyon lesz virágzó bokor. Tavaly valóban nem is virágzott, de a megmaradt csonkokon friss hajtások jelentek meg. Most ezek a friss hajtások borultak virágba, és hatalmas csokrok nyíltak a kerítés mellett. Ősszel a régebbi tulipánhagymákat egy csoportba ültettem a virágos kert szélén. Most a változatos színű virágokban gyönyörködhetnek az arra járók. A lilás színű tulipánok kezdetben inkább hússzínűek voltak, ami látványnak kissé bizarr. Az idő haladtával azonban a szirmok ilyen szép lilás-cirmos árnyalatúra változnak, ami már sokkal jobban tetszik nekem. A piros-sárga virágú tulipánok eredetileg is itt voltak, a gaz közül kellett kiásni hagymájukat. És még most is találtunk néhány régi tulipánt, melyek a gaz csökkenésével virágozni is tudnak. A háttérben lévő nefelejcs eredetileg is itt nőtt.
Ezt a sokszirmú sárga nárciszt már mi ültettük ide a kerítés mellé. Mivel a virágos kertet kissé átrendezzük, ez is arra vár, hogy a hagymáját kiszedjük a földből. Ez a nárcisz azonban meglepően hosszan virít, így a kiásását egyelőre el kellett halasztani. Ő pedig addig is ott mosolyog az utca felé.

2 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

De szépek a virágaid! Különösen ez a dús orgona!

porta írta...

Az orgona idén különösen szépen virít. Csak az sajnálom, hogy az illatát nem tudom a blogban bemutatni.