2010. április 25., vasárnap

Leletek

A kert elrendezésének olykor nem várt hozadéka is van: olyan tárgyak kerülnek elő, melyek eddig a föld alá rejtve pihentek. Igencsak tudnám értékelni, ha például olyan római kori agyagkorsóra bukkannék, melyet egykori tulajdonosa ásott el, pénzének jelentős részét belerejtve. Az sem lenne megvetendő, ha a nagypapa dugi pálinkás hordója kerülne felszínre. A mi leleteink azonban sajnos ennyire nem romantikusak, nekünk csak az egykori szemétgödör tartalma jutott. Volt benne pillepalack feje, meg lába, rengeteg.A szemétdomb szétbontása után azért elég változatos leletanyag gyűlt össze, volt benne üvegpalack, gumiabroncs, lyukas lábos meg még sok egyéb. A régészek
néhány ezer év múlva bizonyára örömmel vállalkoztak volna ennek aprólékos feltárására, de mi most megfosztottuk őket ettől a lehetőségtől, és egyelőre csak a megfelelő mennyiségű kukazsák beszerzésére koncentrálunk.
A kert másik részében vasabroncsokat találtunk. A ház előtt egy betemetődött fém lapra leltünk. Ez pont úgy nézett ki, mint a vízóra akna teteje. Kár, hogy vezetékes víz nincs a faluban. Akna hiányában ez a fedél önmagában lapult a föld alatt, egészen mostanáig.

5 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Micsoda kincsek! Mi is már mióta birtokoljuk a házat és még mindig elő tudnak kerülni a kertészkedéseink alkalmával mindenféle csuda dolgok. De leginkább üvegcserép.

Annamarie írta...

Hát látod, kinek mi jut: nekünk régi cserépkályha csempe-darabok kerültek elő a földből, és lám, a férjem - mindettől függetlenül - cserépkályhás lett. Ettől függetlenül Te azért ne légy vasas :-))), bár egyesek szerint nagyon jó bevételi forrás.

Miss Scotty írta...

Ismerős a dolog ;) Mi ezen már túl vagyunk egy pár éve. Szegény férjem, ha mélyebbre ás, talán talált volna máig harcoló német alakulatot is :D
Üdv. Scotty

csibe írta...

Ezek a kincsek még "környezetbarátnak" is bizonyulhatnak, ha valamelyiket esetleg sikerül újrahasznosítani a rendeltetésétől eltérően. Nekünk például egy pont ugyanilyen lyukas lábos szolgál a tyúkok pörzsölésére - ebben égetjük a papírt, fölé meg mehet a szárnyas... :)

Névtelen írta...

mi a talált lyukas fazékba/lábosba/dézsába muskátlit ültettünk. nemsokára virágoznak. :) alig várjuk!