2010. április 19., hétfő

Barátunk, Robi

A tereprendezést követően már a zöldséges kert újraélesztésére koncentráltunk. A dombok és völgyek eltüntetése után a tavalyi területnél lényegesen nagyobb hely áll rendelkezésünkre, csak fel kellett törni. Nagy géppel nem érdemes nekilátni, mert ahhoz kicsi a terület. Ásóval sem érdemes kísérletezni, mert ahhoz meg túl nagy a terület. A megoldást Robi segítsége jelentette. Robi nem más, mint a sok-sok más kis- vagy nagyobb kertben hűségesen működő kapálógép. A hétvégén Robi nekünk segített be.
A terepsimogatást végző traktor igyekezett jól betömöríteni a talajt, de szerencsére hétközben segítségünkre jött az eső, és jó mélyen feláztatta a földet. A hétvégi napsütésben pedig megérkezett Robi, és halk brummogással nekiveselkedett a kertnek. Aztán csak brummogott és brummogott. Néha megállt, bedöntött egy-egy felest (vagy egészest?), aztán nyomta tovább. Délutánra pedig az egész, zöldségesnek szánt terület fel lett kapálva. (Magyarán mondva.)
És hogy ne maradjon olyan üresen, a frissen szántott (rotált) földbe került néhány sor borsó, dughagyma és krumpli. Jövő hétvégén pedig folytatódik a tavaszi ültetési projekt.

1 megjegyzés:

Annamarie írta...

A Robi valóban egy nagyon hasznos szerkezet, nekünk is van és használjuk is alkalomadtán. Igaz, nem egy mai darab, de a célnak megfelel.