2018. március 17., szombat

Padlóarc

Szeretem a fát. A fa természetes rajzolatát. Főleg, ha ez valami játékossággal párosul. Például egy mosolygó arccal, amely a padlódeszkáról néz rám nagy szemekkel.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Laci! Szépen haldtok, gratulálok. Nagyon vártam a nyári beszámolókat, remélem, hamarosan jön még 1-2 :-) A padló rétegrenddel kapcsolatban lenne kérdésem. A padló/párnafák alá csak kavics került? Kb. mekkorák? Én azt olvastam, hoyg 3-6 cm átmérőjű kulé a jó.Nem tudom... És még, hogy te a rágcsálók ellen tettél pl. üvegtörmeléket a padló alá? Vagy tettél bármit az ellen, hogy ne legyen rágcsáló? Válaszod köszönöm előre is! Rita

porta írta...

Szia! 0-4mm-es kavicsot (ágyazó homokot) raktunk a padló alá. Így utólag jobb lett volna, ha a felső néhány centi ennél finomabb homok lett volna, mert a nagyobb darabok mindig belementek a két hajópadló közé, és nem lehetett teljesen összenyomni a padlókat. Ilyenkor szét kellett szedni, és pucolás után újra rakni. Ezért is tartott olyan soká a lerakása.
A homok alatt nincs semmi egyéb. Az egerek más úton jönnek be, nem a padlón keresztül. Szerintem.

Névtelen írta...

Szia! Köszönöm a válaszod! Épp most olvastam utána, és egy forgalmazó a honlapján szépen definiál mindent (kavics, sóder stb.). És pl. a kulé kavicsot kifejezetten nem is ajánlja burkolat alá, mert a kavics nagy mérete a burkolat álladó mozgását okozhatja...
Akkor ezt az ágyazó homokot fektettétek a földre 20-30 cm vastag rétegben? Köszönöm, hogy megírtad, hogy a tetejére finomabb jobb lett volna. További jó épíkezést, felújítást!

porta írta...

Pontosítás.
A padló alatt a földet kb. 40 cm mélyen ástuk ki. Ezt először normál sóderrel töltöttük fel (ledöngölve) a párnafák aljának magasságáig. Erre jöttek a párnafák. Utána a párnafák közé raktuk az ágyazó homokot, és arra a hajópadlót.

Névtelen írta...

Szia! Minden világos, köszönöm a pontosítást. Üdv!