2017. július 3., hétfő

Fürdőszoba - falazás

Az egykori konyha helyén levő fürdőszoba falait 10-es válaszfal-téglából építettük fel. A beton alapra vastaglemez szigetelést tettünk, hogy a válaszfalakba ne tudjon felkúszni a nedvesség.
A leendő fürdőszobában a vályogfalak elé is építettünk egy-egy vendégfalat, egyrészt a könnyebb burkolhatóság, másrészt a szerelvények egyszerűbb elhelyezhetősége érdekében. Szemben, az ablak alatt lesz a zuhanyozó. A középső, törtvonalú fal egyik beugrójába a WC, a másikba pedig a mosdó kerül majd. A fürdőszobai WC a helyiség bal oldalán fog helyet kapni.
A vendégfal mögötti hézagot mészhabarccsal töltöttük ki.
Az új fal pontosan a mennyezetben futó villanyvezeték mögött érte el a födémet. Végül a falat  habarccsal ékeltük ki a mennyezethez.

1 megjegyzés:

Putrinka írta...

Érdekes, én meg lebontattam a vendégfalat, amivel utólag a fürdőszobát választották le a konyhából. Az is igaz, hogy abban nem futott semmilyen vezeték és aztán a fürdőszoba is más helyre került. Nekem nem volt probléma a csövezéssel, simán ment a vályogtéglába. Az viszont igaz, hogy a fürdőszobában nincs csempe. Talán jobb is, mert a 3 évvel ezelőtti földrengés után a szomszédoknál lepotyogott.