2012. június 5., kedd

A kertből

A hétvégén a kerti munkák voltak soron. Az egyik helyen palántázunk, a másikon pedig már kezdjük begyűjteni a terményeket. Kezdenek szépen növögetni a zöldségek, bár az eső nagyon hiányzik nekik. Most így néz ki a zöldséges:

Elől saláta, mögötte bab, némi kaporral. A karók a paradicsomot fogják tartani, azok mögött pedig paprikák vannak.Aztán megint egy sor saláta, majd karalábé. Leghátul pedig répa, bár az már nem is látszik. Oldalt ültettünk még egy sor póréhagymát is. Azért így, mert ősszel benne hagyjuk a földben, és nem akarjuk, hogy útjában legyen a traktornak, ha trágyát hozatunk. Legelöl pedig az eper van. Erről már egy kilónál többet szedtünk le, és még nagyon érik.
A szomszéd bárányok már kezdik megszokni a helyüket, és megbarátkoztak azzal is, hogy a közelükben matatunk. De azért félénk állatok, leginkább csak messziről figyelnek minket.



3 megjegyzés:

ave írta...

Nem tudom, fogok-e valaha kertészkedni, de nagyon adhatja majd magát idővel. Ha igen, lesz mit tanulnom, de nem bánom,mert megéri.Az élmény és a saját termés miatt is.

ave írta...

Szép mindenetek, jó ránézni a kertre, az eső pedig ahogy látom tényleg kellene. Mi kaptunk mostanában eleget az ország nyugati csücskében. Egy darabig kitart, aztán hiányolhatjuk újra.

Messzenéző Minyon írta...

Hmmm, ez az eper gyönyörű! És milyen szép gaztalan a kertetek!