2012. június 16., szombat

Eső után

Az esős napok után a hétvégére igazi nyarat kaptunk. A nap ragyogóan (és égetően) sütött, felhő egy darab se. Nem csoda, hogy ilyenkor szívesen dolgozunk a kertben. Főleg úgy, hogy az eső jól beáztatta a talajt. A zöldségek között jól látszott, hogy nemrég még tócsában állt ott a víz.
A munkákat felosztottuk egymás között. A fűnyírás szerintem egyértelműen férfimunka. Ott ugye egy géppel kell dolgozni, ami precízséget igényel. Figyelni kell, hogy a sorok egyenesek legyenek. Figyelni, hogy egy fűszál se maradjon el. És az már csak természetes, hogy aki a napon dolgozik, megszomjazik. Naná, hogy jár ilyenkor egy sör!
Egy-kettőre végeztem is a fűnyírással. Ekkor azonban kiderült, hogy a fűnyíráshoz szükséges különleges adottságok a gyomlálásnál is igen hasznosak. Figyelni kell a sorokra. Figyelni, hogy egy fűszál se maradjon el. A sör viszont sajnos már nem feltétel. Az esőtől felpuhult talaj könnyen engedi a gazokat. (Olykor a zöldséget is.) A gazok közé bújt csalánok és egyéb szúrósok azért igyekeznek elvenni a munka élvezetét.
Az eredmény azonban végül is tetszetős lett. A zöldséges kigazolva, végig kapálva, a fű lenyírva. Így néz ki most a porta:


1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Ez már szemet gyönyörködtető látvány! :)