2012. március 23., péntek

Száraz a föld

Ki kellett használni ezt a hirtelen jött meleget. Elcsíptem a munkából egy napot, és elmentünk dolgozni. Már ideje elkezdeni a tavaszi ültetéseket, de ahhoz először át kellett rotálni a földet. Ez egy kicsit nehezen ment. Hiába, hogy felszántottam ősszel, a csapadékhiány miatt kemény kéreggé állt össze a talaj felszíne. Néhányszor végig kellett menni Robival, hogy végül porhanyóssá váljon a föld.
Robit szerencsére nem zavarta a keménység, csak ment, ment egykedvűen. Én pedig utána. Végül pedig csak kialakult a hely a veteménynek. Földbe is került az első adag borsó és retek. Ültettünk még saláta palántát, bízva abban, hogy megmarad a szárazság ellenére. A répának idén bakhátat készítünk, egyelőre két sor készült el.

A meggyfa rügyei már nagyon feszesek, nem sok kell, hogy kipattanjanak. Közben az ősszel ültetett hagyma is kezd szépen növögetni, már 2-3 centis kis zöld szárak bújtak ki a földből.

3 megjegyzés:

Turák Kinga írta...

mi is aktivizáltuk magunkat! De mi kicsit nagyobb erőt kértünk segítségül, h kissé lazítsa fel a földet, Robi majd a későbbiekben lesz befogva! :)
További jó ténykedést!!!

Holdgyöngy írta...

Mi pedig csak próbálkozunk, éppen az ásás van félben, majd egy hét múlva folyt. köv, aztán meglátjuk, én csak a virágmagokig jutottam el.Azaz azok vetéséig.

Csillagos írta...

Milyen szépek az új képeid!!!