2011. március 27., vasárnap

Beindultunk

A portán beindult az élet, ami leginkább a melegebb időnek köszönhető. Most már nem csak jól esik a kertben dolgozni, hanem kell is a kertben dolgozni, hogy minden mag, hagyma, gumó idejében a föld alá kerüljön. A téli pihenő után átrotáltuk a zöldséges területét, kiegészítve egy újabb résszel, ami eddig részben szeméttelep, részben pedig a zuhany helye volt. Az új rész természetesen alaposabb szántást kapott, bár valószínűleg nem ez lesz a legjobb termőterület a kertben.

Megnövekedett a zöldséges
Amint a képen jól látszik, a házhoz közelebb költözött zuhanyhoz felszereltük a csőkollektort is, bízva abban, hogy idén komolyabb fagy már nem lesz. Sőt már a próbaüzemet is megtartottuk, és elégedetten állapítottuk meg, hogy a nap most is melegít.
A kerítés mellé elültettük a mogyoró csemetéket
Fokhagymák
A tavasz előcsalogatta az ősszel ültetett fokhagymát is. Korábban ezzel még nem próbálkoztunk, de az ilyen-olyan áruházi, kínai fokhagymák láttán inkább a saját termesztés mellett döntöttünk. A fokhagyma nem olyan különleges növény, hogy feltétlenül a Föld túloldaláról kéne idehozni.

2 megjegyzés:

Csillagos írta...

Szombaton előttetek jöttünk el, láttuk anyitott ablakokat, de nem akartunk zavarni! Jó munkát kívánunk!!!

porta írta...

Máskor zavarjatok csak nyugodtan, nekünk is kell egy kis pihenés.