2009. december 5., szombat

A szomszéd fűje

Hetek óta nem jártunk a portán, és most is csak egy rövid kiszaladásra volt lehetőség. Igaz, hogy nagyobb munkákat nem terveztünk erre az időszakra, de azért jó ránézni a házra. Például megnézni a diótermést, amely a padlóra terítve szárad. Vagy ellenőrizni az egérfogókat, hogy jól működnek-e. Ezekkel kapcsolatban határozott meggyőződésem, hogy ezt az eszközt kifejezetten az egerek intelligenciájának növelése céljából találták ki. Az csak a látszat, hogy egy egérfogó célja az egér pusztítása. Valójában az egerek szelekcióját végzi: az okos egér lelopja róla a dióbelet, az ügyetlen egér pedig életével fizet ügyetlenségéért.
Nálunk csak okos egerek laknak!

Beigazolódott, hogy igaz a mondás: a szomszéd fűje mindig zöldebb. Csak most mi vagyunk a szomszéd, és a szomszédunk kecskéi vették észre, hogy nálunk sokkal finomabb a fű. Ezért aztán néhány kerítést legyőzve megjelentek nálunk, hogy itt legelgessék le a füvet.
Mi pedig elkezdtünk utánanézni, hová is tettük a pörkölthöz való bográcsot.

5 megjegyzés:

Annamarie írta...

Az egérfogóval kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy bizony nálunk sem működött a normál egérfogó szerkezet. valahogy mindig sikerült kilopni belőle a sajtot, vagy amit beletettünk. De létezik egy ragacs, ami egérfogó célt szolgál: kartonpapírra kell rákenni, beletenni több sajtdarabot, és amikor az egér rálép, szépen beleragad. Olyan az állaga, mint a technocol rapidnak. Ezzel a módszerrel nekünk sikerült kiírtani a házból az egereket. Tavaly ilyenkor volt olyan, hogy egy hónap után mentünk le, és 6 száraz egér feküdt sorban a kartonon.

Messzenéző Minyon írta...

Igen, a ragacs az tuti. Csakhogy engem az zavar vele kapcsolatban, hogy míg az egérfogó egyből kinyiffantja az egeret, a beragadt egér még egy jó pár napig szenved, amíg kimúl. De hát ez van... Valamit tenni kell ellenük. Pl. a pasira bízni, hogy kezelje ő ezt a kérdést.

porta írta...

A ragacsot ismerem, de nem szeretem. Sokáig kínlódik benne az egér, és nem a többi elrettentése a cél. A pasira bízás majdnem jó ötlet, csakhogy én vagyok a pasi. Ezek új egérfogók, még nem találtam meg a beállítás megfelelő érzékenységét.

Messzenéző Minyon írta...

Jaj, látod, így jár, aki egy pasi blogjában válaszol egy lánynak :))) Bocs... De akkor sincs jobb ötletem :))

Házunk tája írta...

Tetszik a poszt utolsó mondata.... vesszenek a kecskék is....