2009. május 10., vasárnap

Tovább a kertben

Szűkös időkészletünk csak rövid látogatásokat tesz lehetővé. Ilyenkor csak a kerttel kapcsolatos legfontosabb munkák kerülnek sorra. A mostani száraz időben locsolni kell a veteményeket, még szerencse, hogy a kút vízéből ez könnyen és olcsón megtehető.
A borsó szépen növöget:... és a krumpli is kezd bokrosodni. A hétvégi fűnyírás "terméke" ismét a sorok közé került. A mulcsolás a talaj túlzott kiszáradását akadályozza meg, és nehezíti a gazok kinövését is. Így amit lenyesünk az egyik helyen, azt rögtön felhasználjuk a másikon.
Időközben virágba borultak az akácfák. Ilyenkor finom akácillat tölti be a falut és környékét.
A ház is kezd átállni a nyári üzemre. Megérkezéskor még 18 fok alatt volt a hőmérséklet, de a kitárt ablakok hatására délután már 20 fok volt a szobában. A falaknak persze még kell melegedniük, de már nem elképzelhetetlen az ottalvás sem .

2 megjegyzés:

Hanga írta...

Kedves Porta, végig olvastam a blogodat, nagy dologba vágtátok a fejszéteket, irigykedem:), mert mi is parasztház vásárlásán törjük a fejünket, nagy birtokkal, de még nem találtuk meg az igazit. Sok erőt, kitartást és örömöt kívánok portabeli mindennapjaitokhoz, kíváncsian várom a folytatást: Hanga

porta írta...

Kedves Hanga! Köszönöm a jó kívánságokat.