2009. január 3., szombat

Újévi tervezés

Az évforduló a számvetés és tervezés időszaka. A régi naptár kidobása és egy újabb megnyitása menthetetlenül az elmúlt év összegzésére és az újabb év tervezésére készteti az embereket. Ehhez az indokot az év vége szolgáltatja, a hideg és havas idő, amely elől jobb a meleg szobába húzódni, pedig az alkalmat. A Portáról összegzést nem nagyon írnék, hiszen ami fontos, az mind megtalálható a blogban.
Tervek vannak közeliek, távolabbiak, meg olyanok, melyek egyelőre inkább álmodozásnak minősülnek. Legsürgősebben a harmadik légkollektort akarom a helyére tenni. A váratlanul előbukkant kőfal átfúrása komolyabb eszközöket kíván, ezek be(meg)szerzése folyamatban van.A ház felújításának idénre tervezett munkálata a tető átrakása. A szükséges faanyag már megvan, a cserepek pótlására a környéken keresünk bontott cserepet.
Nyárra jó lenne összehozni egy zuhanyozót. A várhatóan sok kosszal járó munkák mellett a nyári kánikula is ösztökél arra, hogy a fürdési lehetőség biztosított legyen.
Tervezgetést igényel még a kerti kemence felújítása. El kell dönteni, hogy helyben felújítjuk, vagy esetleg máshol újjáépítjük.
Ami biztos, az a tavasz megérkezte. Már várom az ősszel kiültetett virágok kihajtását.

Nincsenek megjegyzések: