2008. február 3., vasárnap

Állapotjelentés

Hétvégén meglátogattuk a házat, ne árválkodjon szegény úgy magában. A múlt heti vihar szerencsére nem okozott kárt, egy-két cserép mozdult csak ki a helyéről. A kémény még mindig áll, pedig meglehetősen látszik rajta, hogy nem mai darab. Lehet, hogy a beledugott cső tartja össze?
Belül a ház természetesen nagyon hideg, hiszen nincs fűtve. Kint viszonylag jó idő volt, de a falak tartják a hideget. Ezen még a néhány órás szellőztetés sem tudott segíteni. Érezni a szellőztetés hiányát is, a falak nedvesek. Ez a tisztaszobán látszik jobban, hiszen annak csak nyugatra néző ablaka van, a nap nem süt be, és melegíteni sem tudja. A hátsó szoba kevésbé nedvesedett be.
Megoldásként megrendeltük a korábban már elhatározott légkollektort. Ez kb. két hét múlva lesz készen, és felszerelés után már tesztelhető lesz az eredmény. Aztán a tapasztalatok függvényében tudunk dönteni a fűtő-szellőztető rendszer továbbfejlesztéséről.


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egyes vélemények szerint a kémény tetéjén lévő cső nincs végig beledugva a kéménybe, tehát nem a cső tartja össze a kéményt.
Majd a bontásnál kiderül az igazság.