2007. július 7., szombat

Parasztházat kerestem

Márciusban vetődtem arra a környékére, ahol rögtön megkapott a táj barátságossága, az emberek kedvessége. Elhatároztuk, hogy veszünk itt egy parasztházat. Olyan 2-3 szobás épületet kerestünk, ahol elfér egy család. A kertje legyen elég nagy ahhoz, hogy esetleg sátor is felállítható legyen benne. És legyen a ház karakteres megjelenésű, a vidékre jellemző tornácos parasztház. Már több házat is megnéztünk, de némelyik nekem nem tetszett, másokra pedig nem sikerült megalkudni. Most úgy tűnik megtaláltuk az igazit, és talán a tulajjal is meg tudunk egyezni. Az elkövetkezőkben keresgélésem eredményét, majd - reményeim szerint - a ház felújításának folyamatát és a végeredményt is bemutatom.

2 megjegyzés:

Annamarie írta...

Szia!
Most találtam meg a blogodat... és örömmel olvasom. Ti is rettentő nagy munkába vágtátok a fejszéteket, akárcsak mi, és rajtunk kívül is jó néhányan...
Hasonló gondok bennünket is gyötörtek: vizesedés megszüntetése, szellőztetés, fűtés... és leginkább az időhiány, amely minden munka gátja. Ha van időd és kedved, látogasd meg a blogomat: http://amihazunk.blog.hu -n, egy őrségi, kúria jellegű parasztház megvételéről, felújításáról és az ott töltött napjainkról szól.

porta írta...

Annamarie! Köszönöm a látogatást. Már egy ideje én is figyelemmel kísérem az őrségi ház fejlődését, és csak gratulálni tudok hozzá. Sajnos a felújításhoz az idő mellett pénz is kell. De mostanában a pénz a legkevesebb.