2007. július 21., szombat

Megegyeztünk

Ma sikerült megegyezni. A ház eléggé szomorú állapotban van, de látszik rajta, hogy valamikor szebb napokat is megélt. A ház egy sárgára festett, tornácos parasztház. Külön érdekessége, hogy a tornácot vaskos tégla oszlopok szegélyezik, és ettől olyan sajátos hangulata van, amiről nekem a büszkeség jutott eszembe. Az a parasztgazda, aki valaha itt lakott, büszke lehetett a munkájára, és ezt a háza is kifejezésre juttatja. Korábban néztünk másik házat is, de az kisebb, alacsonyabb és jellegtelen volt. Most igazat kell adnom feleségemnek, aki szerint bármilyen szépen is újítanánk fel, akkor is kicsi és jellegtelen maradna. Ebben a házban benne van egy szép ház lehetősége.
A ház hagyományos beosztású hosszúház, tisztaszobával, konyhával, majd egy újabb szobával és egyéb helyiségekkel. Nagy kert, melléképületek és egy kis pince is tartozik hozzá. Az egész nagyon barátságos, de rendbe kell tenni.
Most egyelőre a szerződéskötéssel és átírással kapcsolatos feladatokat kell elintézni, és ha ezek megvannak, akkor kezdődhet a ház műszaki állapotának részletes felmérése, majd a legfontosabb munkák elvégzése.

Nincsenek megjegyzések: