2019. április 28., vasárnap

Tél után

A téli időszakban mindig csökken az előrehaladás üteme. Ez idén sem volt másképp. Ilyenkor látványosan nagy dolgokat nem tudunk véghezvinni, de apróságok azért csak történtek. Amolyan pepecselős munkák.
A szobai ablakoknak végre van párkánya. Ezeket a megmaradt faanyagból készítettem el. Annak idején az ablaktokok aljára a párkányok nútját is bemartam, így most egyszerű volt pontosan csatlakoztatni a párkányokat az ablakhoz. Ezzel már befejezettebb kinézetük van az ablakoknak.
Mindkét szobában leraktam a hajópadló szegélyét is. Ez a megmaradt padló felhasználásával készült, és a lerakás előtt ugyanolyan olajozást kapott, mint maga a padló.
A kertben egy kiülőhelyet tervezünk, térburkolattal, pergolával. Ennek a helye is elkészült a kerti szegély beépítésével. A szokásos kavics-ágyazóhomok feltöltést követően már a térkő is lerakható. A pergola anyaga vörösfenyő lesz, mert az jobban bírja a szabadonlétet.
A kertben egy kis tereprendezést végeztünk. Korábban, részben a szennyvíztisztító helyéről, részben a szobából kiásott földdel megemeltük a zöldségeskert alsó szintjét. Most ezt finomítottuk, és hoztuk szintbe. Ezzel talán a terület művelése is hatékonyabb lesz, hiszen az esővíz nem tud olyan könnyen leszaladni.


Nincsenek megjegyzések: