2015. október 28., szerda

A kertről

Figyelmünket mostanában leginkább a ház felújítása kötötte le, holott a kertben is mindig történik valami. Az idei nyár a zöldségek szempontjából nem volt ideális. Amennyire segítette a száraz időjárás a külső építési munkák végzését, annyira hátráltatta a növények fejlődését. Így fordulhatott elő, hogy a paprika alig nőtt valamit, szeptemberben viszont tömegével virágzott, és a megnőtt paprikák is vékony húsúak lettek. A krumpli is keveset termett. Apró szemeket szedtünk ki a földből, amelyek leginkább vetőburgonyának lesz jó. De abból legalább több van, mint amennyit elültettünk. Az elmúlt hetekben viszont meglepően sok diót szedhettünk össze. Az egyik nagy fa sajnos betegeskedik, de a másik alatt rengeteg volt.
A tornáctól kiszedett föld egy részével a hepe-hupás füves területet egyengettük el. Remélem, hogy tavasszal átnövik a feltöltött felületet a növények, és ismét egyenletesen szép zöld lesz.

1 megjegyzés:

Turák Kinga írta...

ahogy olvasom, elég sok felújítunk és a kert picit háttérbe szorult. Viszont a nagy esők előtt leszedtem a paprikát és lett kb. 15kg... krumpli nekünk is kevés lett és borsi is alig vmi...