2014. október 26., vasárnap

Meszelés vége

A vakolás után kimeszeltük a konyhát is. Ehhez előbb alaposan le kellett mosni a falat, hogy a még régi festék megmaradt része is lejöjjön. A meszet több rétegben vittük fel, hogy egyenletesen fehér legyen a fal.


A meszelés (és az azt követő takarítás) után behúzkodtuk a villanyvezetékeket a csövekbe, és feltettük a szerelvényeket is. Ezzel már megfelelően méretezett réz vezetékek vannak, nyugodtan használhatjuk a hálózatot. Visszakerült a sparhelt is a helyére. Az utóbbi napokban már szükség is volt arra, hogy ismét használatba vegyük.

7 megjegyzés:

Unknown írta...

Szervusz!

Meg szeretném azt tőled kérdezni,hogy a szobában a hajópadló alá milyen papírt tettél?

Válaszod előre is köszönöm!

Balogh Sándor

Unknown írta...

Szervusz!

Meg szeretném azt tőled kérdezni,hogy a szobában a hajópadló alá milyen papírt tettél?

Válaszod előre is köszönöm!

porta írta...

Szia!
A hajópadló alatt nincs papír. Kellett volna?

Unknown írta...

Szia,

Nem,csak lattam olyat,hogy a döngölt földre rakják,s alá papirt tesznek...de már nem fontos.
A tégla padlós tornác azóta már nem ázik?
A konyhát és az előszobát szeretném téglával burkolni-mi a legjobb alá?-Pápateszéri kicsivel képzeltem el..
És a szobáid nem nedvesednek az alaptestről?
Mindamellett gyönyörű munķát végeztél!

porta írta...

A tornácon egyelőre nem látszik, hogy vizesedne. De azért azt tudni kell, hogy ez egy tornác, az eső olykor alaposan eláztatja.
A szobában most télen-tavasszal fog kiderülni, hogy a hajópadló mennyire engedi át vagy tartja vissza a párát.
Megnéztem a pápateszéri tégla leírását. Szerintem az nem való padlóra. Egyébként a tégla alá is 30-40 cm sódert raktunk, és arra jött a tégla, mészhabarcsba ágyazva.

Unknown írta...

A gyártótól kérdeztem meg,hogy alkalmas vagy nem-csak a terhelés mértékére volt kíváncsi.
Viszont ki szeretném majd kérni Mednyánszki úr véleményét is!
Cégényďányádon a nemesi kúria is azzal van...
HA tudsz tanácsot adni,azt is meghallgatom!
Egyébként nem hobbiból csinálnám,mert gondolom az anyagi része (is) fájó lesz,hanem mert az előszóba és a konyha padlóburkoló fölött súlyos ázás folt van.
Mivel a ház a 30-as években épült,ezért vissza szeretnék térni az előző állapotokhoz. A konyhát és az előszobát gress fedi,a szobákban pedig beton,s azon egy vékony padlószőnyeg.Ezt így vettem.A szobákban a betonból egy-két helyen kilátszik a hajópadló-LOL!
Utána jártam a ház történetének is,a konyha döngölt padlós volt,a szobák hajópadlósak,s az első szobában volt egy kályha is,mára sajnos nincs.


porta írta...

A beépítési utasításában az van, hogy "A téglákat nyári melegben nagy pórustérfogatuk miatt falazás előtt locsolással nedvesíteni kell, hogy
ne szívják el túl gyorsan a vizet a habarcsból." Lejjebb meg írja, hogy nem fagyálló. Én azért nem használnám ezt, mert a padlót olajozni kell, hogy ne szívja a vizet, és lehessen takarítani. Ha ilyen porózus, akkor nem csak a vizet, hanem az olajat is nyelni fogja. Egyszerűen ez a tégla építésre, és nem burkolásra való.
Én valami bontott téglát néznék, vagy még inkább padlástéglát. De nem akarlak lebeszélni róla, csak a véleményemet írom.