2011. április 12., kedd

Hagymá(so)k

Az elmúlt hétvégén igazi áprilisi idő volt. Bentről nézve szépen sütött a nap, odakint pedig a szél kergetett vissza a szobába. Amolyan itt sem jó, ott sem jó állapotba kerültünk. Ennek ellenére azért volt kertészkedés is, meg készült néhány kép is.
Az előkert korai tulipánjai már elvirítottak, most ez a későbbi fajta kezd nyílni. Érdekes virága van ennek a tulipánnak. Kezdetben ilyen csúf rózsaszín, majd később, ahogy öregszik a virág, a szirmok széle egyre fehérebb lesz, és a rózsaszín is lilás árnyalatúvá válik.


A fokhagymák észrevehetően nőttek az elmúlt két hét alatt. Szépen fejlődnek a vörös hagymák is, szép sorban dugdossák ki a fejüket a föld alól. Sajnos a szél nagyon szárítja a talajt, ezért a bőséges öntözés mellett az első fűnyírásból keletkező nyesedéket is leraktuk takarásnak. Reggelre aztán kiderült, hogy a mulcs nem csak a kiszáradástól óvja a talajt, de a hajnali fagy ellen is jelent némi védelmet.
Fokhagymák

Zöldhagymák
A kerti munkákba belefért még a zuhany előtti terület gyepesítése. (Ez legalább 2 négyzetméter.) Itt leginkább a még mindig bujkáló üvegcserepek felfedezése volt nehéz. Pedig a zuhany előtt nem igazán vannak jó helyen. Ültettünk még borsót is, vagy 3/4 kilót. Most pedig várjuk, hogy valami komolyabb eső is legyen, hogy beáztassa az elültetett magokat.

Nincsenek megjegyzések: