2010. augusztus 2., hétfő

Nyaralás

Ha ez a blog a családról szólna, akkor most néhány bejegyzésben őrségi nyaralásunkat írnám le. Belekerülne az, hogy mennyi szépet láttunk, meg az, hogy milyen jól éreztük magunkat. Írnék arról, hogy az esős időben milyen jót lehet punnyadni (meg egyhúzásra befejezni azt a könyvet, melyet eddig szinte csak oldalanként tudtam olvasni), meg arról is, hogy miért jó, ha egy kocsma előtt kap el minket a zápor, amit a teraszon vészelünk át. De ez a blog a portáról szól, ezért élményeim közül olyat választottam, amely a portával is kapcsolatba hozható.

A pityerszeri skanzen egyik pajtájában állt ez a szekér, melynek oldala pontosan olyan "létra", mint amilyeneket a portán találtunk. Ezek a legutóbbi időben a magtár födém gerendáira voltak feltéve, onnan halásztuk le, amikor nagy hirtelen szükségünk volt egy létrára, de olyanunk még nem volt. Azóta - nem túl dicső módon - az istállóajtó betámasztására használjuk. Még megvan rajta a vaskarika, mellyel felakasztják a szekérre, és az egész olyan jó állapotban van, hogy érdemes megőrizni az utókor számára. Most örömmel fedeztem fel egy valódi szekéren, hogy tulajdonképpen hogyan is néz ki a szekéroldal az eredeti funkciójában.

1 megjegyzés:

Annamarie írta...

Örülök, hogy az esős idő ellenére is jól éreztétek magatokat. Olyan hamar eltűntetek a szomszédból, hogy mire feleszméltünk, már egy másik vendégpár (két kutyával) pakolt kifelé a kocsiból. A hétvégén falunapi programsorozat lesz, kár, hogy lemaradetatok róla.