2010. július 9., péntek

Borsóztunk

A száraz(abb) idő és a meleg jót tett a borsónak, hamar beérett. Olyan hamar, hogy a leszedéssel már nem is akartunk tovább várni, hanem egy rövid kiruccanás alkalmával megejtettük ezt a munkát. Ami egyébként nem volt egyszerű, mert a gazok úgy gondolták, hogy még a borsónál is nagyobbra nőnek, és így is tettek. Szóval keresgélni kellett egy kicsit a borsót, de végül csak meglett. A gazok is pórul jártak, mert a jövőben már csak komposztként folytathatják pályafutásukat. Végül is jó lett a termés, sok-sok borsót küldtünk a fagyóba.
Ha már ott voltunk, megejtettük a "lucerna-tábla" első kaszálását is. Persze ez azért nem volt olyan vészesen nehéz, tekintve, hogy a "tábla" kb. 5x5 m-es terület. A lekaszált lucerna a padlásra került, később meg majd az otthoni nyuszik hasába. (A nyuszik meg majd még később a miénkbe.)
Javító beavatkozást igényelt a házi vízmű, az egyik csatlakozás tömítését kellett megigazítani, mert  eresztette a vizet. Időközben egyébként bővítettük két szűrővel a vízellátó rendszerünket, mert a kútból valamennyi homok is feljön, ami viszont "megette" a zuhanycsap belét. Most két ütemben szűrjük a kútból szívott vizet, hogy a homokot távol tartsuk.
A rövid kiruccanás legnagyobb hátránya az hogy rövid. Egy kiadós ebéd utáni ejtőzés képes felborítani az eltervezett ütemtervet, és nem marad idő pl. arra, hogy sok-sok képpel dokumentáljam az elvégzett munkát. A virágos kert lefényképezését ennek ellenére nem hagytam ki, mert kinyílt a most ültetett liliomok egyetlenje, és féltem, hogy legközelebbre már elvirít.

Kinyíltak egyébként a dáliák is, de remélem, azok még sokáig fognak virágozni.

2 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Nahát, Ti is nyusziztok?? Ezt eddig nem is mondtad...
(Egyébként: a gerendából lett virágládádat is próbáltam egy hozzászólásban megdicsérni, de nem ment át. Ha ez átmegy, akkor képzeld oda a dicséretet :))

Tücsökfalvi Tücsök írta...

(valamikor nekem is volt sok nyuszim :))

..nálunk is szép a dália... azon kívül minden szép de semmi nem terem :( csak virág és virág mindenütt...de semmi termés.. ez van