2010. március 18., csütörtök

Másodkézből

A hétvége az ünneplésnek, a kert cserépmentesítésének és a karom gyógyításának ideje volt. Március 15-ét - ahogyan már évek óta - Aprófalva rendezvényén való részvétellel terveztük megünnepelni. Szintén erre a hétvégére terveztük be a tetőről leszedett használhatatlan cserepek eltávolítását. Aztán az események kicsit másképpen alakultak, mert a könyököm annyira megfájdult, hogy nem vállaltam a rámolást. Végül nélkülem ment el a brigád végrehajtani a kitűzött feladatokat, és az eseményeket csak elbeszélés alapján tudom rögzíteni.
A portán most 4 fok körüli hőmérséklet volt, ami a kitartó fűtést követően estére 20 fok lett. Igaz, hogy másnap reggelre 13 fokra visszahűlt, de viszonylag hamar fel lehetett fűteni a szobát.
A cseréptörmelék elszállítása az egyik szomszéd traktorával és utánfutójával történt, szigorúan az önkormányzat által kijelölt lerakóhelyre. A cseréphalmoktól megszabadított udvar azért már sokkal jobban néz ki.
A tavasz közeledtét már a kis virágoskertünk is érzi: előbújtak a hóvirágok és krókuszok, sőt a tulipánok is kidugták fejüket a földből.

6 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Nagyon szép lett a házatok ezzel az új tetővel! És milyen hosszú!! Igaz is: milyen hosszú?

Annamarie írta...

Hát kedves Porta, Neked jobbulást kívánok! Szép az új tetőtök! Hogy ezt a rengeteg használt cserepet Laca milyen jól tudta volna hasznosítani - el sem hiszed! :-) És ha elmondanám azt, hogy mire használta volna, biztosan már Te is sajnálnád, hogy elszállíttattad. Feltéve, ha nincsen szándékodban mondjuk egy kerti kemence építése :-))

porta írta...

Köszönöm. A ház 30 méter.
Annamarie! A kerti kemence, sőt a tervek között még egy cserépkályha is szerepel. Cserép pedig van még bőségesen, csak tudjuk hová rakni! Amúgy gondoltam arra is, hogy odaadom valakinek elvitelre, de biztos nem éri meg olyat szállítani, ami szinte minden faluban terem ingyen.

Messzenéző Minyon írta...

Hú, akkor szép hosszú!
Azért ezzel vitába szállnék, hogy minden faluban ingyen terem. Nálunk nagyon nagy értéke van a használt cserépnek. Sokan, akik a tetőt felújítják, a régi cserepeket teszik vissza, de persze nem lehet ugyanúgy, akkor mindenképpen pótlásra van szükség. Mi a leszedett cserepeinket szépen sorban elhelyeztük a kert végében, pontosan azért, mert még majd használni szeretnénk és nem győzzük visszautasítani a vételi ajánlatokat.

porta írta...

Az előbb félreérthető voltam: nem a használt cserépre, hanem a cseréptörmelékre mondom, hogy az minden faluban terem. A bontott cserepet mi is messzebbről vittük a portára, mert a környéken tényleg kincsként őrzik. Olyat is láttunk, hogy már évek óta a földön volt a cserép (és már teteje sincs a háznak), de nem adták, mert hátha visszaraknák még.

Messzenéző Minyon írta...

Az más, az valóban van bőven :)