2009. november 15., vasárnap

Csemeték

A porta gyümölcsösét jelenleg diók, szilvák, két körte és egy almafa alkotja. A szomszédokkal beszélgetve többször felmerült, hogy ha ültetnénk még gyümölcsfákat, akkor ők adnak sarjadékot. Ennek most jött el az ideje, és a szép novemberi napsütéses idő lehetővé is tette, hogy néhány csemetét kiássunk. A hétvégén ásóval és kisbaltával felszerelkezve át is vonultunk a szomszédhoz a csemetékért. Először természetesen egy pohárka bort kellett meginni a szomszédok és a gyümölcsfák egészségére, majd a szomszéd néni megmutogatta a különböző fákat, mi pedig lelkesen ástuk ki a sarjakat. A zsákmány végül korai alma, vadalma (amire oltani lehet), többféle szilva és korai cseresznye lett.
Az ültetésnél persze rögvest felmerült a kérdés, mi hová kerüljön? A kert teli van tönkkel és gödrökkel, ami nem csak a fűnyírást és kaszálást nehezíti, de olykor meg is botlunk bennük. Ezeket tehát el kell tüntetni, amire egy gép lenne a legalkalmasabb. Ha most a végleges helyükre kerülnének a fácskák, akkor biztosan a gép útjában lennének. Átmeneti megoldásként a zöldséges szélébe ültettem el a csemetéket.

1 megjegyzés:

Annamarie írta...

Nálunk is ugyanez a helyzet: óriási terület van, de tele gödrökkel, meg bukkanókkal. Idővel mindenképpen majd egy gép kell a tereprendezéshez. Nekünk is tervünkben van kis gyümölcsfák telepítése, és az öregek megritkítása. Egyelőre én még most a cserjékkel, virágokkal vagyok úgy, hogy fogalmam sincs hová ültessem őket, hogy egy későbbi tereprendezésnél ne legyenek útba.