2009. július 18., szombat

Apróságok

Mostanában többen, hosszabb időt is eltöltünk a portán. Az életünket megkönnyítendő, legutóbb egy csomó apróságot vittünk magunkkal. A konyha felszereltsége gyarapodott lábosokkal, evőeszközökkel és egyéb konyhai felszerelésekkel. Sajnos nem voltunk teljesen előrelátóak, mert pl. merőkanalat nem vittünk magunkkal, ami a kertben főzött gulyás tálalását megnehezítette volna, ha nem kértünk volna egyet a szomszédból.
Mint az előzőekből kiderült, elkészült az első bográcsos ételünk. A "főtt ételt ebédre kell enni" és az "ilyen melegben nem fogok tűzet rakni" érvek közül az utóbbi volt az erősebb, így a főzés estefelé történt.
A munkákat tekintve a család több csapatra oszlott. A fiú brigád a vályogfal maradékából mentette ki az ép vályogtéglákat, amelyek az istállóba kerültek. A női brigád előbb a konyhát, majd a szobát nagytakarította. A konyhaszekrénybe belekerültek az evőeszközök, lábosok, tányérok, poharak. Mivel a konyhaszekrénynek zárt része is van, némi tartós élelmiszert (liszt, cukor, száraztészta stb.) is tudunk tárolni, bízva abban, hogy nem kell majd megosztozni rajta az egerekkel.
Mialatt a többiek ilyen jól elfoglalták magukat, én a kislánnyal tettem egy kisebb biciklitúrát a környéken. Kb. 16 km-t mentünk. Ez a vidék jól biciklizhető, főleg sík, mindamellett változatosan szép is. A közelben van patak, folyó, erdő és szántóföld. Az utak kis forgalmúak, tehát kisebbekkel is bátran neki lehet indulni.

4 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

A mi házunk is igen egérgazdag volt a felújítás előtt, addig mi egy hűtőtáskában tartottuk azokat a dolgokat, amelyekre az egér veszélyes lehet. Nem éppen autentikus ez a megoldás, de praktikus.

porta írta...

Nálunk a pince a hűtő. A mostani kánikulában is olyan hűs volt, hogy a vaj keményre dermedt. A haszonleső, belezabálók elől pedig műanyag dobozokba zárjuk az ételt.

Messzenéző Minyon írta...

Nem, mi nem hűtőnek használtuk azt a hűtőtáskát, nem tettünk bele semmi hideget, csak a tésztákat, pudingporokat, szárazbabot stb. stb.

Kati írta...

Tapasztalatból tudom, hogy ha éhesek,
kirágják az egerek a műanyag dobozt is, pl. ha vaj van benne.
Minden jót kívánok!