2009. június 10., szerda

Csak röviden

Hétvégén érettségik, vizsgák meg egyéb programok miatt még a szokottnál is kevesebb időnk jutott a portára. Rövid ott létünket sikerült úgy időzíteni, hogy az esőt elkerültük. Legfontosabb természetesen a zöldséges kert ápolgatása volt. Megszedtük első borsó termésünket, kihúzkodtunk egy csokor hagymát, megkapálgattuk és feltöltöttük a krumplisorokat, és készült egy háló is az uborkának. Messziről most úgy néz ki a vetemény, mintha füves teniszpálya lenne.
Örömmel fedeztük fel, hogy az egyik görcs vackorfánk valójában alma, csak szegénnyel nem sokat foglalkoztak eddig. Jövő tavaszra már előjegyeztem neki egy fiatalító metszést.
Rossz hír, hogy a búvárszivattyú megadta magát, és csak szaggatottan hajlandó működni. A dugója mellett erősen melegszik a drótja, ami szakadásra utal. A szerviz szerint ez típushiba. Szerencsére még garanciális.

2 megjegyzés:

Hanga írta...

A "füves teniszpályátokkal" kapcsolatban:) hétvégén városi barátainkat büszkén kalauzoltam ki a veteményeskertbe, hogy lássanak csodát, milyen szép terményeink vannak, ők meg csak értetlenkedve álltak, és nem tudták mit kellene látniuk, előtte mulcsoztunk a frissen levágott fűvel, és a veteményt is a zöld gyep, egy kicsit elhanyagoltabb részének nézték...

porta írta...

A mulcsolás miatt megkaptam már, hogy attól nem lehet kapálni. De én nem akarok!