2008. április 20., vasárnap

A kertben

A szép tavaszi idő minket is kicsalogatott a kertbe. Folytattuk a kert (legalább részleges) visszaszerzését. Ez jelenleg elég reménytelen vállalkozásnak tűnik, tekintve a kert méretét és az időnk csekélységét.
A legutóbb elduggatott hagyma mára erőteljes növekedésnek indult, hála az elmúlt napok esőinek és a jó földnek. Néhány hét múlva már finom zöldhagymát ehetünk belőle.
Ma bővítettük a veteményes kertet néhány sor zöldborsóval. A hagyma is, meg a borsó is a régi ágyások helyére került, így a talajelőkészítés viszonylag egyszerű volt.
Az előkertben is megszabadítottam egy csík földet a gaztól, oda kardvirágot akarunk ültetni, hogy egy kicsit feldobja a házat, ne mutasson annyira elhanyagolt képet. Itt az eredeti virágokból sajnos nem sok maradt meg, ami van azt is elnyomta a gaz. Néhány nárcisz, tulipán, gyöngyvirág küzd még a helyért, de nem sok sikerrel.
Egyébként meg a gaz is nekiindult, stílszerűen: nő, mint a dudva. Már arasznyi magas a fű, és láthatóan élvezi, hogy nőhet, abba sem akarja hagyni. Ide előbb-utóbb valami erőteljesebb megoldás kell, mint pl. a fűkasza.
A fák nagyon rossz állapotban vannak, tulajdonképpen csak a képen látható körte virágzott ki, és néhány dió kezd hajtani. Persze a régi gyümölcsös helyét mindenféle sarjadék foglalta el, leginkább akác. Ha ezektől sikerül megtisztítani a terepet, a gyümölcsfák is fellélegezhetnek.

Nincsenek megjegyzések: