2014. július 30., szerda

A konyha

A szoba után kimentünk a konyhába. Mármint ami a rendbe rakást illeti. Írhatnám felújításnak is, de az túl nagyképű lenne, mert a munkálatok csak a falakra terjednek ki. A módszer ugyanaz, mint amit a szobában is követtünk. Fél méter - nyolcvan centi magasságban levertük a vakolatot, és újravakoljuk páraáteresztő vakolattal (mészhabarcs). A vakolás előtt természetesen rabicháló is került a falra. Ugyanakkor a villanyvezetékek csövét is beraktuk, hogy később ezzel már ne legyen gond. Mivel konyháról van szó, jó sok dobozt raktunk a falba a leendő konnektoroknak. Így később talán kevesebb hosszabbítóra lesz szükség.

A vakolat még kap egy simítást, majd jöhet a meszelés.

7 megjegyzés:

Turák Kinga írta...

ez a hálós megoldás a vizesedés miatt jó, vagy egyéb szempontból? csak azért kérdem, mert tavasszal a két első szobát fogjuk felújítani, még régi hajópadló van...

porta írta...

A rabicháló azért van ott, hogy a vakolat biztosabban fenn maradjon a falon. Itt vizesedésről már nem beszélhetünk, mert a pára ki tud jönni a falból, azaz nem tud olyan mértékben összegyűlni, hogy vizes legyen a fal.

Névtelen írta...

Nagyon szép lesz a ház, szeretem a blogod, Minyontól kerültem ide és visszafele olvasgattam.:) A sok konnektort irigylem, az én (előző lakó által felújított) lakásomban a konyhában kettő van:-S tuti nem főzött, úgy kell trükközni mit hova dugjak, T-elosztók minden..
Anita

porta írta...

Szia Anita! Konnektorból valahogy mindig kevés van, meg előbb-utóbb a bútorok mögé kerülnek. Ezért igyekszünk jó sokat beépíteni. A szobába pedig plusz csöveket raktunk, hogy később más drótokat is be lehessen húzni.

Unknown írta...

A mészhabarcs milyen arányú volt? A vezetékelés csak a régi vakolatban van elhelyezve vagy mélyebben helyezkedik el?

porta írta...

Szia! A mészhabarcs 1:3 arányú.
A villanyvezeték csövei a (vályog)falban vannak. A régi vakolat itt 1-2 cm volt, új pedig nincs, mert csak a fal alját vakoltuk újra.

Unknown írta...

Köszi a választ, egyébként szép munka sok sikert a folytatáshoz!